RONI TILANDER KOKEMUKSIA

Mervi Lehtonen 52v

 

OTA YHTEYTTÄ

Parempaa työssäjaksamista. 

Mervi otti yhteyttä pt-valmennukseen helmikuussa 2022. Mervin työ puutarhayrittäjänä alkoi tuomaan omia haasteita jaksamiselle kun fyysinen työnkuva vaati myös hyvää lihaskuntoa. Lonkka kipuili ja tuntui, että liikkuvuus ja ketteryys oli myös heikentynyt ajan myötä. Työssä jaksamisen tueksi Mervi halusi ehdottomasti kalenteriin tilaa säännölliselle lihaskuntoharjoittelulle. 

Mervin kanssa lähdettiin perusliikemalleista liikkeelle. Huomioitiin ensisijaisesti Mervin työnkuva, johon kuuluu paljon nostelua, kurottamista, kyykkäämistä ja kuormien siirtelyä. Valmennuksen keskiössä on ollut erityisesti mm. keskivartalon sekä lapatuen hallinta. Liikkuvuutta, kehonhallintaa ja lihasten hermotusta on myös parannettu valmennuksen alusta huomattavasti, jotka on myös minimoinut loukkaantumisriskejä ja antanut paremman perustan kuormittavampaan harjoitteluun.

Treeneissä Merviä kuvaa hyvin periksiantamattomuus, analyyttisyys ja se, että harjoitellaan tosissaan, mutta ilon kautta. Mervin kehitystä on ollut hieno seurata matkan varrella kun viimeisempänä olemme keskittyneet mm. voimatasojen kasvattamiseen sekä puolierojen tasaamiseen. 

 

Mervin omat kommentit valmennuksesta:  

Hain valmennukseen koska työni on fyysistä ja kroppani on tärkein työkalu. Ikää on +50 ja olen huomannut, että en ole yhtä ketterä, notkea ja nopea kuin ennen. Tasapainonkin hallinta on huonontunut.

Tarvitsin PT:n, joka voisi valmentaa 2 kertaa viikossa aamuisin. Yrittäjänä en koskaan tiedä moneltako töistä pääsen, joten ilta-ajat haasteellisia. Lisäksi säännöllinen jatkuva treeni on mielestäni välttämätöntä.

Valmennuksessa on kurottu kropan puolieroja, lisätty liikkuvuutta ja liikeratoja avattu. Ihanaa, lonkka ei ole enää kipeä! Se oli vaivannut muutaman vuoden ja lääkärillekin olin asiasta maininnut. Levolla ja särkylääkkeellä menee ohi. No juu kyllä kai, mutta kipeytyi uudelleen. 

Roni puuttui liikeratojen toispuoleisuuteen, toispuoleiseen voiman puutteeseen sekä yleisesti liikkuvuuteen. Pikkuhiljaa pienillä painoilla ja pelkästään omalla kropalla tehden oikeat liikeradat ja hermotus taas löytyivät. Roni on tehnyt monipuoliset ja vaihtuvat ohjelmat tällaiselle herkästi kyllästyvälle tyypille. Koen, että hän on minua varten ja ohjelmat on juuri minulle räätälöity. Hän ohjaa hienotunteisesti ja näyttää kärsivällisesti, jaksaa kannustaa, tsempata ja analysoida (kun niin haluan).

Aina on hyvä, positiivinen mieli ja kroppa valmiiksi vetristelty liikkuvaksi työpäivän haasteisiin. Treenikerrat on mulle myös pään-nollaus hetkiä. Silloin keskitytään vain siihen ja työt unohtuu.

Suosittelisin valmennusta kaikille, jotka painii oman jaksamisen kanssa. Kaikki on kaikesta kiinni. Ei jaksa, jos on nukkunut tai syönyt huonosti. Vajaat, kireät liikeradat voivat kipeyttää rasittamalla vääriä kohtia kropassa. Sitten syö herkkuja kipuun, stressiin tai väsymykseen ja taas ei jaksa. Oravanpyörä, josta yksin on vaikea päästä eroon.

 

Varaa aika maksuttomaan ensikonsultaatioon